tag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post3770913704129468106..comments2024-03-15T09:04:23.346+01:00Comments on Tradycyjna kuchnia Kasi: Nalewka truskawkowaTradycyjna kuchnia Kasihttp://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-55549406225680606852017-07-22T12:40:59.930+02:002017-07-22T12:40:59.930+02:00Zastanawiam się, czy po zakręceniu słoika nic nie ...Zastanawiam się, czy po zakręceniu słoika nic nie fermentuje, nie buzuje i nie eksploduje stojąc w słonecznym miejscu? Bo zrobiłabym to i zostawiła na czas wyjazdu na urlop i czy po powrocie nie będzie mnie czekało sprzątanie? ��Miryamhttps://www.blogger.com/profile/05913627759450671559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-73040473352419554662017-03-21T22:10:43.585+01:002017-03-21T22:10:43.585+01:00Można użyć mrożonychMożna użyć mrożonychTradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-79299305764867729082017-03-16T09:35:46.128+01:002017-03-16T09:35:46.128+01:00a czy można użyć owoców mrozonych,czy raczej lepie...a czy można użyć owoców mrozonych,czy raczej lepiej świeże?Jerzy Bhttps://www.blogger.com/profile/10022545535469874118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-35354125679806462002016-12-31T11:57:25.641+01:002016-12-31T11:57:25.641+01:00Tylko że niektóre owoce zalane spirytusem potrafią...Tylko że niektóre owoce zalane spirytusem potrafią się zwarzyć. Tak jak pisze Darek3511, najlepszym do zalewania owoców jest alkohol max 70%Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04298279962648504327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-23978648319822464282016-09-24T15:17:08.607+02:002016-09-24T15:17:08.607+02:00zrobiłam, JEST PRZEPYSZNAzrobiłam, JEST PRZEPYSZNAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-47502315623633557852016-06-21T20:36:55.142+02:002016-06-21T20:36:55.142+02:00robię i czekam na efekty, za tydzień zlewam i zasy...robię i czekam na efekty, za tydzień zlewam i zasypuję cukrem :D<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-31832012897197007822016-06-19T16:37:46.567+02:002016-06-19T16:37:46.567+02:00powinna mieć około 20%powinna mieć około 20%Tradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-59339962678350995872016-06-19T16:37:05.312+02:002016-06-19T16:37:05.312+02:00Oczywiście można, szczególnie większe sztuki.Oczywiście można, szczególnie większe sztuki.Tradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-18322289537933461762016-06-18T11:46:31.854+02:002016-06-18T11:46:31.854+02:00Czy truskawki mozna pokroic?Czy truskawki mozna pokroic?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01849813531055423912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-7401842062977919152016-06-13T13:46:19.622+02:002016-06-13T13:46:19.622+02:00można i na spirytusie, wtedy nie jest jak likier
można i na spirytusie, wtedy nie jest jak likier<br />Guciahttps://www.blogger.com/profile/08231229066744961874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-33375673127821031512016-06-12T09:46:42.348+02:002016-06-12T09:46:42.348+02:00ile procent ma ta nalewka?ile procent ma ta nalewka?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12907050387168075375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-26584777637227618512016-06-11T22:48:49.538+02:002016-06-11T22:48:49.538+02:00ok, dziękuję
ok, dziękuję<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02669182742787991278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-35183628768823633412016-06-11T20:34:56.660+02:002016-06-11T20:34:56.660+02:00Można je wykorzystać do deserków. Można je wykorzystać do deserków. Tradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-11589392162439170142016-06-11T19:49:18.962+02:002016-06-11T19:49:18.962+02:00A jak wykorzystujecie owoce, które zostają? czy mo...A jak wykorzystujecie owoce, które zostają? czy można je mrozić?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02669182742787991278noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-45278868646344048072016-06-10T18:06:17.387+02:002016-06-10T18:06:17.387+02:00Koniecznie muszę zrobić! Już zapisałam sobie przep...Koniecznie muszę zrobić! Już zapisałam sobie przepis :)Lenahttps://www.blogger.com/profile/16454373279138726071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-78893560979331723512016-06-10T08:42:51.409+02:002016-06-10T08:42:51.409+02:00ja dodawałam tylko trochę pestek, więc ta goryczka...ja dodawałam tylko trochę pestek, więc ta goryczka była delikatna<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-75087712275948012016-06-10T05:44:00.979+02:002016-06-10T05:44:00.979+02:00bardzo pyszne tylko zrobić nalewkę na własnym alko...bardzo pyszne tylko zrobić nalewkę na własnym alkoholu 70 procentowym DAREK3511https://www.blogger.com/profile/06910959302631490570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-70061084946855246972016-06-10T00:05:50.268+02:002016-06-10T00:05:50.268+02:00polecam nie usuwać pestek z wiśni wtedy nalewka zy...polecam nie usuwać pestek z wiśni wtedy nalewka zyskuje kapitalną nute goryczki no i zelazna zasada najpierw zalewamy owoce alkocholem a dopiero póżniej dajemy cukierAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09633543831097807783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-76220669759683656052016-06-09T13:25:12.786+02:002016-06-09T13:25:12.786+02:00Z tego samego przepisu robiłam już nalewki: malino...Z tego samego przepisu robiłam już nalewki: malinową, jeżynową, jagodową, wiśniową i z czarnej porzeczki. Wszystkie wyszły dobre, ale najbardziej smakowały mi wiśniowa, malinowa i z jeżyn, więc te polecam. Proporcje i sposób wykonania taki sam jak w powyższym przepisie. <br />PS. z wiśni muszą być usunięte pestki.Tradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1233231488901881004.post-13536708010317261782016-06-09T13:17:14.436+02:002016-06-09T13:17:14.436+02:00Muszę koniecznie wypróbować przepis. Wygląda smako...Muszę koniecznie wypróbować przepis. Wygląda smakowicie. I o ile zawsze jestem "kierowcą" co zobowiązuje do abstynencji ;) o tyle ten przepis zamierzam wykorzystać i przetestować. :D<br />Ale te 3 miesiące oczekiwania... Tak długo...<br />Można zamiast truskawek inne owoce stosować? Czy wówczas przepis i proporcje nie ulegną zmianie? A jeśli nie to jakie owoce polecasz?<br />Pozdrawiam<br />Kasia :)Malowanasloncemhttps://www.blogger.com/profile/03722098470733913275noreply@blogger.com