SKŁADNIKI:
3
pojedyncze filety z piersi kurczaka,
1
marchewka,
1
cebula
½
brokuła,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
1
łyżeczka mąki,
1,5
szklanki wody,
3
łyżki oliwy,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filety z piersi kurczaka rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam z dwóch
stron papryką mieloną.
2.
Cebulę kroję w kostkę. Do garnka wlewam oliwę i wrzucam cebulę.
Układam mięso i smażę po 3 minuty z każdej strony. Wodę mieszam
razem z mąką. Wlewam do mięsa. Gotuję na małym ogniu około 30
minut.
3.
Marchewkę ścieram na tartce o dużych oczkach. Brokuła dzielę na
małe różyczki. Warzywa dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę
jeszcze około 15 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz
pieprzem.