Strony

poniedziałek, 18 maja 2015

Krucho- drożdżowe rogaliki z konfiturą różaną

Dziś polecam przepis na pyszne rogaliki z konfiturą z płatków róży. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Długo zachowują świeżość i są łatwe do przygotowania. Do nadzienia rogalików użyłam konfitury "NASZE DOMOWE Płatki róż", którą otrzymałam do testowania od firmy Premium Rosa.


SKŁADNIKI:
2,5 szklanki mąki,
15 dag margaryny,
1 jajko,
1 żółtko,
1,5 łyżki cukru pudru,
3 dag drożdży,
2,5 łyżki śmietany 18%,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
½ słoiczka konfitury "NASZE DOMOWE Płatki róż".

PRZYGOTOWANIE:
1. Drożdże rozpuszczam w zimnej śmietanie. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję jajko, żółtko, cukier puder, drożdże ze śmietaną oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto.
2. Ciasto cienko rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Na kawałki ciasta nakładam porcję konfitury. Zwijam w rogaliki.
3. Rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.



Do przygotowania rogalików użyłam konfitury "NASZE DOMOWE Płatki róż", którą otrzymałam do testowania od firmy Premium Rosa. Konfitura to doskonały dodatek do ciastek, ciast i deserów. Już po otwarciu słoiczka poczułam piękny różany zapach. Konfitura ma świetną konsystencję, doskonale nadaje się do nadziewania różnego rodzaju ciastek. Ma idealnie słodki smak i wyraźny różany aromat. Konfitura jest zamknięta w estetycznie wyglądającym słoiczku. Produkt jest godny polecania i wart zakupu.

Serdecznie zapraszam do sklepu PREMIUM ROSA, gdzie znajdziecie mnóstwo wspaniałych przetworów owocowych i warzywnych, syropów, soków oraz wiele innych produktów. 

                                            

4 komentarze: