Strony

piątek, 22 maja 2015

Grillowane żeberka

Na weekendowego grilla polecam pyszne grillowane żeberka. Doskonale smakują z keczupem lub sosem pomidorowym. Każdemu będą smakować. 


SKŁADNIKI:
1 kg żeberek wieprzowych,
100 ml oleju,
½ łyżki papryki słodkiej mielonej,
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego,
2 łyżeczki przyprawy Smoky Grill Bar ze sklepu SKWORCU,
1,5 łyżeczki pieprzu mielonego,
sól.

PRZYGOTOWANIE:
  1. Żeberka kroję na porcje. Wkładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję około 45 minut.
  2. Olej mieszam z przyprawami. Ugotowane żeberka przekładam do marynaty i dokładnie je nacieram. Odstawiam w chłodne miejsce na 2 godziny.
  3. Na rozgrzanym grillu układam porcje żeberek. Grilluję po około 10 minut z każdej strony.


Do przygotowania żeberek użyłam przyprawy Smoky Grill Bar, którą otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU. Przyprawa nadała mięsu wspaniałego smaku i aromatu. Doskonale nadaje się do potraw z grilla.

Zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni.  


1 komentarz: