Strony

niedziela, 14 czerwca 2015

Szaszłyki z keczupem

Na niedzielnego grilla polecam pyszne szaszłyki. Ja osobiście bardzo często je przygotowuję i zawsze podaję je z keczupem. Każdemu będą smakować. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
1 papryka czerwona,
1/2 cukinii,
3 cebule czerwone,
1 ogórek,
20 dag kiełbasy cienkiej,
zioła prowansalskie,  
sól,
pieprz,
olej,
Keczup Extra Kielecki Łagodny SPOŁEM.

PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w grubszą kostkę. Cukinię oraz kiełbasę kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w ćwiartki. Ogórka obieram i kroję grubsze w plasterki. 
2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie cebulę, paprykę, kiełbasę, cukinię oraz ogórka. Szaszłyki oprószam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi  oraz skrapiam obficie olejem. 
3. Przygotowane szaszłyki układam na rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki polewam keczupem i podaję.



Do przygotowania szaszłyków wykorzystałam Ketchup Extra Kielecki Łagodny, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. Keczup doskonale sprawdza się, jako dodatek do potraw z grilla. Jego zaletą jest duża zawartość pomidorów: na 100g produktu - 186g pomidorów. Keczup ma idealną konsystencję i wspaniały pomidorowy smak, odpowiednio wzbogacony przyprawami. Zdecydowanie podbił moje kubki smakowe i na dłużej zagości w mojej kuchni.

Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM, bo naprawdę warto. 


                                                       

1 komentarz:

  1. Pyszności! Na dobrym grillu nie może zabraknąć takich szaszłyczków :)

    OdpowiedzUsuń