Strony

poniedziałek, 8 lutego 2016

Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych

Na dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Jako panierki użyłam płatków owsianych, które są bardzo zdrowe. Kotlety wyszły chrupiące, z lekkim smakiem musztardowym. Warto je przygotować. 



SKŁADNIKI:
2 plastry schabu bez kości,
1 łyżka musztardy Wikinga Roleski
1 jajko,
1,5 szklanki płatków owsianych,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Płaty mięsa smaruję z dwóch stron cienką warstwą musztardy. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
2. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w płatkach owsianych. Kotlety układam na patelni z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z frytkami i surówką.


Do przygotowania kotletów użyłam musztardy Wikinga, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda ma doskonały smak, kremową konsystencję i ładny żółty kolor. Idealnie współgrała z mięsem i panierką. Produkt jest wart polecenia i zakupu. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz