Strony

poniedziałek, 28 marca 2016

Zrazy z karkówki

Na świąteczny obiad proponuję pyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. 


SKŁADNIKI:
700g karkówki bez kości,
100g boczku surowego,
2 ogórki kiszone,
1 cebula,
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
1/2 łyżki mąki,
woda,
oliwa,
sól,
pieprz,
sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH.

PRZYGOTOWANIE:
1. Karkówkę kroję w grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładę kawałek boczku, ogórka i cebuli. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami.
2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Zrazy podaję z ziemniakami i sałatką Nadwiślicką. 


Zrazy podałam z pyszną sałatką Nadwiślicką z czerwonej kapusty z jabłkiem, którą otrzymałam do testowania od firmy ORZECH.

Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH. Firma oferuje cały wachlarz wspaniałych produktów niezbędnych w każdej kuchni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz