Strony

wtorek, 17 lutego 2015

Galaretkowo- budyniowy deser z jagodami

W piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny deser. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Jagody można zastąpić dowolną, ulubioną konfiturą.


 SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka,
1 opakowanie budyniu śmietankowego,
1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku,
15 dag bezów,
1 szklanka jagód z syropu.

PRZYGOTOWANIE:
1. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam i gotuję 3 minuty. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę. Dokładnie mieszam. 
2. Masę przelewam do miseczek lub pucharków. Odstawiam do przestudzenia. 
3.Na stężonym budyniu układam bezy. Na wierzch deseru nakładam porcję jagód z syropu.

4 komentarze: