Strony

wtorek, 28 kwietnia 2015

Ostry gulasz paprykowy z wołowiną

Na dzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz paprykowy z wołowiną. Do przygotowania gulaszu użyłam przyprawy Czubrica czerwona, którą otrzymałam od sklepu SKWORCU.


SKŁADNIKI:
60 dag pręgi wołowej,
1 cebula,
1 papryka czerwona,
1/2 papryczki chilli,
2 łyżki masła,
2 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
2 łyżeczki papryki ostrej mielonej,
szczypta pieprzu cayenne,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżeczka czubricy czerwonej ze sklepu SKWORCU,
1/2 łyżki mąki,
sól,
pieprz czarny.

PRZYGOTOWANIE:
1. Pręgę wołową kroję w grubszą kostkę. Oprószam mąką. Na maśle podsmażam mięso. 
2. Do mięsa wlewam 1,5 litra wody. Dodaję liście laurowe, ziele, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję ma małym ogniu godzinę. 
3. Paprykę kroję w kostkę. Papryczkę chilli drobno siekam. Cebulę kroję w kostkę. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie. 
4. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, czubricą, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.



Do przygotowania gulaszu użyłam przyprawy Czubrica czerwona, którą otrzymałam do testowania ze sklepu SKWORCU. Przyprawa ta wzbogaca smak wielu potraw. Jest dodawana szczególnie do potraw mięsnych, zup, gulaszu, bigosu i potraw z roślin strączkowych. 

Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie mnóstwo wspaniałych przypraw i produktów potrzebnych w każdej kuchni.

1 komentarz: