Strony

piątek, 1 maja 2015

Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

Dziś rozpoczynamy Majówkę. Zapewne wielu z Was będzie dziś grillować. Zapraszam na pyszną kaszankę z grilla. Jest to jedna z moich ulubionych potraw z grilla, prosta, a zarazem bardzo smaczna. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
3 kaszanki,
1 papryka czerwona,
25 dag pieczarek,
1 cebula,
sól,
pieprz,
oliwa.

PRZYGOTOWANIE:
  1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam pieczarki razem z cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski.
  2. Na kawałku folii aluminiowej układam porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószam solą i pieprzem. Folię zawijam i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję około 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz