Strony

niedziela, 19 lipca 2015

Deser lodowy z kruszonką i jagodami

W niedzielny poranek zapraszam na pyszny deser. Lody, jagody oraz chrupiąca kruszonka to doskonałe zestawienie smaków, które zadowoli każde podniebienie.


SKŁADNIKI:

5 dag masła,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki mąki,
1/2 litra lodów o dowolnym smaku,
1 szklanka jagód.

PRZYGOTOWANIE:
1. Z masła, cukru oraz mąki zagniatam kruszonkę. Przygotowaną kruszonkę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną kruszonkę chwilę studzę.
2.  Lody kroję na porcje i przekładam do miseczek. Posypuję kruszonką oraz jagodami. Od razu podaję. 

1 komentarz: