Strony

niedziela, 13 grudnia 2015

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

Sałatka ta powstała z produktów, które w danej chwili miałam pod ręką. Połączenie ryżu z ogórkiem, porem, jajkami i majonezem dało znakomity efekt końcowy. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Polecam!!!



SKŁADNIKI:
1 saszetka ryżu (100g),
2 pory,
5 ogórków konserwowych,
5 jajek,
3,5 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Odstawiam do przestudzenia. Białe części pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i chwilę studzę. Ogórki kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 
2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

1 komentarz: