Strony

wtorek, 2 lutego 2016

Surówka z selera z orzechami i żurawiną

Surówka to niezbędny dodatek do dania głównego. Najczęściej jest przygotowywana z warzyw i owoców. Ja do swojej surówki oprócz warzyw i owoców dodałam również bakalie. To doskonałe połączenie smaków, które idealnie ze sobą współgrają. W kilka chwil możemy wyczarować pyszną, zdrową i smaczną surówkę. Polecam gorąco!!!


SKŁADNIKI:
1 seler,
2 jabłka,
50g orzechów włoskich MAKAR,
50g suszonej żurawiny o smaku jagody MAKAR,
4 łyżki śmietany 18%,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Seler oraz jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie siekam nożem. Orzechy razem z żurawiną dodaję do startego selera i jabłek. Mieszam.
2. Do surówki dodaję śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz.



Do przygotowania surówki użyłam orzechów włoskich oraz suszonej żurawiny o smaku jagody, które otrzymałam od firmy MAKAR. Bakalie MAKAR to produkty niezbędne w każdej kuchni. Można je wykorzystywać nie tylko do przygotowywania wypieków, ale również słonych potraw. Nigdy się na nich nie zawiodłam i jeszcze niejednokrotnie ich użyję w kuchni. Polecam te produkty. 





1 komentarz: