Strony

piątek, 25 marca 2016

Tatar ze śledzia

Dziś Wielki Piątek, dlatego też mam dla Was przepis na pyszną postną przekąskę. Połączenie śledzi z marynowanymi warzywami to połączenie doskonałe. Warto wypróbować ten przepis. 


SKŁADNIKI:
300g matiasów solonych,
2 ogórki kiszone,
15 sztuk pieczarek marynowanych ORZECH,
4 strąki papryki marynowanej czerwonej,
1 cebula czerwona, 
2 łyżki oleju,
sok z połowy cytryny,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę. 
2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki.  Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz.


Do przygotowania tatara wykorzystałam pieczarki marynowane, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH.

Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH niezbędnych w każdej kuchni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz