SKŁADNIKI:
1 główka sałaty lodowej,
250g kolorowych pomidorków koktajlowych,
1
ogórek,
1
cebula czerwona,
6
plastrów Schabu tradycyjnie upieczonego Hańderek,
100g
sera sałatkowego typu feta,
2
łyżki jogurtu naturalnego,
2
łyżki śmietany 18%,
1
łyżeczka soku z cytryny,
½
łyżki oliwy z oliwek,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Sałatę lodową płuczę i rozdrabniam na mniejsze kawałki.
Pomidorki koktajlowe przekrawam na pół. Ogórka oraz cebulę
czerwoną obieram i kroję w kostkę. Schab pieczony oraz ser feta
także kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki sałatki
przekładam do miski. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Delikatnie mieszam.
2.
Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą z
oliwek oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polewam
sałatkę.