Strony

piątek, 6 marca 2015

Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

Każdy z nas lubi naleśniki na słodko. Dziś przygotowałam dla Was naleśniki w wersji wytrawnej. Dzięki temu, że je zapiekłam stały się bardzo chrupiące i smaczne. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
3 szklanki mleka,
1 jajko,
½ łyżeczki soli,
2,5 szklanki mąki,
½ kg pieczarek,
2 cebule,
3 łyżki masła,
15 dag sera żółtego,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
  1. Mleko dokładnie mieszam trzepaczką razem jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki.
  2. Pieczarki oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię i smażę na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony.
  4. Naleśniki układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.

5 komentarzy: