Strony

wtorek, 14 lipca 2015

Pikantna potrawa z fasolką szparagową i kurczakiem

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na łatwą do przygotowania potrawę z fasolką szparagową i kurczakiem.  Potrawa jest sycąca i lekko pikantna. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację. Najczęściej podaję ją z pieczywem.


SKŁADNIKI:
40 dag fasolki szparagowej,
2 pojedyncze filety z piersi kurczaka,
1 cebula,
3 łyżki masła,
1/2 szklanki wody,
1/2 łyżki papryki ostrej mielonej,
1 płaska łyżeczka przyprawy "Złoty kurczak" RAFEX,
szczypta pieprzu cayenne,
szczypta pieprzu czarnego,
sól.

PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam.
2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną oraz przyprawą "Złoty kurczak". Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut.  
3. Potrawę doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem.


Do przygotowania potrawy wykorzystałam przyprawę "Złoty kurczak", którą otrzymałam do testowania od firmy RAFEX. Dzięki przyprawie danie było bardzo aromatyczne i wspaniale smakowało. 

Serdecznie zapraszam do sklepu RAFEX, gdzie znajdziecie całe mnóstwo wspaniałych przypraw w przystępniej cenie.


                                          

3 komentarze:

  1. fasolki tyle teraz... koniecznie trzeba spróbować!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł! Nie jadłam jeszcze takiej fasolki ale musze to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda mega. :)
    Fajne przepisy masz. :)
    Zostaję i przeszukuję resztę. :)

    OdpowiedzUsuń