SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
150 g sera białego,
1 żółtko,
1 łyżka miękkiego masła,
1 opakowanie cukru waniliowego,
3 mandarynki.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ser dokładnie ugniatam widelcem razem z żółtkiem, masłem
oraz cukrem waniliowym. Mandarynki obieram i dzielę na cząstki. Każdą cząstkę
mandarynki przekrawam wzdłuż na pół.
2. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy
wykrawam w cieście krążki. W połowie krążków wykrawam na środku szklanką o małej
średnicy mniejsze krążki. Powstałe obręcze układam na większych krążkach lekko je
dociskając.
3. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia. Na środek nakładam porcję masy serowej. Wyrównuję. Na masie serowej układam kawałki mandarynek. Ciastka piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni.