SKŁADNIKI:
3
pojedyncze filety z piersi kurczaka,
1
marchewka,
1
cebula
½
brokuła,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
1
łyżeczka mąki,
1,5
szklanki wody,
3
łyżki oliwy,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filety z piersi kurczaka rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam z dwóch
stron papryką mieloną.
2.
Cebulę kroję w kostkę. Do garnka wlewam oliwę i wrzucam cebulę.
Układam mięso i smażę po 3 minuty z każdej strony. Wodę mieszam
razem z mąką. Wlewam do mięsa. Gotuję na małym ogniu około 30
minut.
3.
Marchewkę ścieram na tartce o dużych oczkach. Brokuła dzielę na
małe różyczki. Warzywa dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę
jeszcze około 15 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz
pieprzem.
Wygląda bardzo apetycznie na pewno skorzystam z tego przepisu. Bardzo często tez przeglądam stronę kuchnia tutaj tez można znaleźć fajne przepisy i porady kulinarne. W wolenj chwili zajrzyjcie polecam.
OdpowiedzUsuń