piątek, 27 listopada 2015

Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem

Kiedy nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie lub kolacje, warto zrobić pyszną pastę jajeczno- rybną. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. 



SKŁADNIKI:
1 puszka śledzi po gdańsku w oleju,
5 jajek,
1 cebula,
1 pęczek szczypiorku,
1 łyżka majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę.
2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie (bez oleju) oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca.
3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.

3 komentarze: