SKŁADNIKI:
600g
żołądków drobiowych.
1
marchewka,
4
ogórki kiszone,
200g
pieczarek,
1
cebula,
2
liście laurowe,
3
ziarna ziela angielskiego,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
1,5
łyżki mąki,
oliwa,
majeranek,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Żołądki zalewam wodą. Zagotowuję. Wodę odcedzam. Cebulę kroję
w kostkę. Cebulę razem z żołądkami podsmażam 3 minuty na
oliwie.
2.
Do podsmażonych żołądków wlewam około 1 litra wody. Dodatkowo w
szklance wody mieszam mąkę. Wlewam do żołądków. Dodaję liście
laurowe, ziele angielskie oraz paprykę słodką mieloną. Całość
gotuję około 45 minut.
3.
Pieczarki kroję w plasterki. Ogórki kiszone ścieram na tarce o
dużych oczkach. Marchewkę obieram i kroję w kostkę. Warzywa
dodaję do żołądków. Całość gotuję do momentu, aż żołądki
będą miękkie.
4.
Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Pysznie Kasiu :)
OdpowiedzUsuń