SKŁADNIKI:
1 por,
1 pojedynczy filet z
piersi kurczaka,
1 słoik selera
konserwowego,
1 puszka kukurydzy
konserwowej,
3 łyżki pestek
dyni bez łupiny,
4 jajka,
3 łyżki Majonezu Kieleckiego,
oliwa,
sól,
pieprz,
mielona słodka
papryka.
PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z piersi
kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę mięso przez
około 10 minut. Oprószam solą, pieprzem i mieloną papryką. Pora
kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut
pod przykryciem. Następnie odcedzam i studzę. Pestki dyni prażę
na suchej patelni.
2. Seler oraz
kukurydzę konserwową odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo,
obieram i kroję w kostkę.
3. Wszystkie
przygotowane składniki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz
sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę
wykładam na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz