niedziela, 5 maja 2019

Sałatka z kurczakiem, porem i pestkami dyni

W niedzielne popołudnie zapraszam na pyszna sałatkę warzywną z kurczakiem i pestkami dyni. To doskonała przekąska na każdą domową imprezę. Nikt jej się nie oprze.



SKŁADNIKI:

1 por,
1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
1 słoik selera konserwowego,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
3 łyżki pestek dyni bez łupiny,
4 jajka,
oliwa,
sól,
pieprz,
mielona słodka papryka.

PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę mięso przez około 10 minut. Oprószam solą, pieprzem i mieloną papryką. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i studzę. Pestki dyni prażę na suchej patelni.
2. Seler oraz kukurydzę konserwową odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz