poniedziałek, 8 kwietnia 2019

Jajka podane na sałatce z marynowanych warzyw

Jeśli nie macie pomysłu, w jaki sposób podać jajka na wielkanocne śniadanie, to polecam podać je z pyszną sałatką z marynowanych warzyw. W bardzo ławy i szybki sposób się ją przygotowuje. Jajka podane w takiej wersji będą smakować całej rodzinie. Potrawa doskonale komponuje się z napojem pomarańcza- brzoskwinia Hortex. 



SKŁADNIKI:
4 jajka,
4 ogórki konserwowe,
po 2 strąki papryki marynowanej żółtej i czerwonej,
10 sztuk pieczarek marynowanych,
1 cebula,
2 łyżki majonezu,
koperek,
sól,
pieprz,
Dodatkowo:
napój pomarańcza- brzoskwinia Hortex

PRZYGOTOWANIE:
1. Ogórki, paprykę oraz pieczarki odsączam z zalewy i kroję w małą kosteczkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Przygotowane warzywa przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz.
2. Jajka gotuję na twardo, obieram i przekrawam na pół. Układam na sałatce. Całość posypuję posiekanym koperkiem.


                                                               Wiosenny konkurs od Matki Natury

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz