niedziela, 23 czerwca 2019

Kolorowe leczo

Na jutrzejszy obiad polecam pyszne kolorowe leczo warzywne. Potrawa jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania. Cieszy zarówno oko jak i podniebienie.



SKŁADNIKI:
3 sztuki kolorowej papryki (czerwonej, żółtej, pomarańczowej),
1 cukinia,
1 ogórek,
1 cebula,
4 pomidory,
300g kiełbasy cienkiej,
6 łyżek oliwy,
sól,
pieprz,
oregano.

PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórka i cebulę obieram. Cukinię oraz ogórka kroję w półplasterki. Pomidory kroję w większą kostkę. Kiełbasę kroję w półplasterki. Cebulę kroję w kostkę.
2. Kiełbasę razem z cebulą podsmażam na oliwie. Dodaję cukinię, ogórka i paprykę. Smażę około 10 minut. Następnie dodaję pomidory. Mieszam i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz