SKŁADNIKI:
3 sztuki kolorowej
papryki (czerwonej, żółtej, pomarańczowej),
1 cukinia,
1 ogórek,
1 cebula,
4 pomidory,
300g kiełbasy
cienkiej,
6 łyżek oliwy,
sól,
pieprz,
oregano.
PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę
oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórka i cebulę
obieram. Cukinię oraz ogórka kroję w półplasterki. Pomidory
kroję w większą kostkę. Kiełbasę kroję w półplasterki.
Cebulę kroję w kostkę.
2. Kiełbasę razem
z cebulą podsmażam na oliwie. Dodaję cukinię, ogórka i paprykę.
Smażę około 10 minut. Następnie dodaję pomidory. Mieszam i duszę
kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz
pieprzem. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz