SKŁADNIKI:
2
pitty pszenne,
1/3
kapusty pekińskiej,
6
plastrów szynki spod Powału Hańderek,
1
cebula czerwona,
1
pomidor,
2
ogórki kiszone,
olej,
sól,
pieprz.
Sos
musztardowy:
1
łyżka musztardy,
½
łyżki majonezu,
szczypta
kurkumy,
PRZYGOTOWANIE:
1.
Szynkę kroję w paski. Układam na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do
temperatury 180 stopni na
5-7 minut.
5-7 minut.
2.
Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut.
Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję
w plastry.
3.
Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą.
4.
Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół. Do
środka nakładam kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka
oraz podpieczoną szynkę. Całość polewam sosem musztardowym,
składam i podaję.
Ależ pyszności !
OdpowiedzUsuń