piątek, 24 lutego 2017

Deser ciasteczkowo- truskawkowy

W ponury zimowy wieczór nam dla Was przepis na pyszny deser z kremem ciasteczkowym i musem truskawkowym. Deser ucieszy niejedno podniebienie. Warto go przygotować. 



SKŁADNIKI:
5 wafelków Lusette smak mleczny,
250ml śmietany 30%,
4 łyżki serka mascarpone,
200g truskawek świeżych lub mrożonych,
2 łyżeczki cukru,

PRZYGOTOWANIE:
1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków.
3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków.
4. Wierzch deseru dekoruję pozostałą masą oraz wafelkami.




Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz