SKŁADNIKI:
1
opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (200g),
3
jajka,
1
łyżka cukru waniliowego,
2
łyżki cukru pudru,
2
szklanki mąki,
2
łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta
soli,
olej
do smażenia,
cukier
puder do posypania.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Serek homogenizowany miksuję razem z jajkami, cukrem pudrem i cukrem
waniliowym. Nadal miksując stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i solą.
2. Z
ciasta odrywam po kawałku i formuję kulki. Obtaczam je w mące.
Pączki wrzucam na rozgrzany olej i smażę na rumiano z każdej
strony. Gotowe pączki oprószam cukrem pudrem.
Do nich pasuje dobra herbata - u nas zaparzamy taką na wodzie z filtra redox fitaqua - woda ta wzmacnia odporność i zmniejsza zakwaszenie organizmu.
OdpowiedzUsuńUwielbiam te pączusie
OdpowiedzUsuń