SKŁADNIKI:
250g makaronu spaghetti,
200g mięsa mielonego wieprzowego,
1 cebula,
1 mała cukinia,
½ strąka papryki czerwonej,
½ strąka papryki żółtej,
3 pomidory,
5 łyżek oliwy,
woda,
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z
cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę na małym
ogniu około 5 minut.
2. Mięso podlewam niewielką ilością wody. Dodaję cukinię oraz
papryki. Wszystko razem duszę 5 minut. Dodaję pomidory. Duszę
kolejne 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i
bazylią.
3. Spaghetti gotuję według przepisu na opakowaniu. Ugotowany
makaron wykładam na talerz. Na środek nakładam porcję
przygotowanego sosu i podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz