Każdy, kto lubi gotować wie o tym, że dobry, ostry nóż to podstawa szybkiego przygotowania potrawy. Wielokrotnie miałam problem z szybko tępiącymi się nożami. Po naostrzeniu za kilka dni problem powracał. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis dzięki wysokiej jakości stali nierdzewnej, z jakiej wykonane jest ostrze przed długi okres czasu jest ostry. Nóż ma cienką i gładką powierzchnię tnącą. Jest jednocześnie bardzo bezpieczny. Nie musimy się bać, że podczas krojenia się skaleczymy.
Kiedy kroimy dużą ilość składników ważnym elementem dobrego noża jest uchwyt. Powinien on być dobrze dopasowany do dłoni, aby krojenie przebiegało sprawnie i szybko. Trzymając w ręku nóż szefa kuchni Zwilling® Artis mamy duży komfort krojenia. Nie mamy obawy, że nóż np. wyślizgnie mam się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach.
Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis powinien być niezastąpionym wyposażeniem każdej kuchni. U mnie zajmuje zaszczytne miejsce. Odkąd pojawił się w moim domu nie wyobrażam sobie pracy w kuchni bez używania tego noża. Warto zainwestować pieniądze w doby, wysokiej klasy nóż, który latami będzie nam służył w kuchni. Z czystym sercem mogę polecić ten produkt.
Poniżej przestawiam przepis jak krok po kroku przygotować pyszne kotlety warzywne z kurczakiem z użyciem noża szefa kuchni Zwilling® Artis
KOTLETY WARZYWNE Z KURCZAKIEM
SKŁADNIKI:
1
podwójny filet z piersi kurczaka,
1
papryka czerwona,
1
cukinia,
1
cebula,
1
jajko,
1,5
łyżki bułki tartej,
½
łyżeczki ziół prowansalskich,
sól
i pierz,
olej
do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
Filet
z piersi kurczaka kroję w małą kosteczkę.
Cukinię
ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę oraz cebulę kroję w
małą kostkę.
Wszystkie
przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę
tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie
łączę wszystkie składniki.
Z
masy formuje małe, owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz