sobota, 18 sierpnia 2018

Zawijane tosty z wędliną, ogórkiem i żółtym serem

W piękną słoneczną sobotę przedstawiam przepis na pyszne zawijańce z chleba tostowego. To doskonała przekąska na rodzinny piknik. Tosty z powodzeniem możemy również zabrać na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Do przygotowania tostów wykorzystałam pyszny Karczek Kruchy, który otrzymałam od firmy Hańderek. 





SKŁADNIKI:
6 kromek chleba tostowego pszennego,
12 plasterków Karczku Kruchego Hańderek,
6 plasterków żółtego sera,
3 ogórki kiszone,
2 łyżki masła.

PRZYGOTOWANIE:
1. Ogórki kroimy w podłużne słupki. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy po 2 plasterki wędliny, plasterku sera żółtego oraz słupki ogórka. Kromkę zwijamy w roladkę. Spinamy wykałaczkami. Wierzch roladek smarujemy miękkim masłem.
2. Zawinięte tosty układamy na blaszce. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

FOOD- TO- GO



1 komentarz: