SKŁADNIKI:
2
pojedyncze piersi z kurczaka,
200g
pieczarek,
1
cebula,
100g
sera żółtego,
1
jajko,
1
szklanka bułki tartej,
sól,
pieprz,
oregano,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą
oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce
tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano z każdej strony.
2.
Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę i smażę razem około 10
minut na oliwie. Oprószam solą, pieprzem i oregano. Ser żółty
ścieram na tarce o dużych oczkach.
3.
Usmażone filety układam na blaszce. Nakładam na nie porcje
pieczarek. Wierzch posypuję żółtym serem. Całość zapiekam
około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz