SKŁADNIKI:
800g
karkówki wieprzowej,
1
cebula,
200g
pieczarek,
1
czerwona papryka,
300g
mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex,
1,5
litra wody,
1
łyżka mąki,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
1
łyżeczka papryki ostrej mielonej,
2
liście laurowe,
3
ziarna ziela angielskiego,
1
łyżeczka kminku,
1
łyżeczka majeranku,
1
łyżka koncentratu pomidorowego,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Karkówkę kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą
kosteczkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję mąkę
i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście
laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny.
2.
Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do
gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z
mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję
koncentrat pomidorowy. Razem gotuję przez około 10 minut. Gulasz
doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę meksykańską Hortex, która nadała mojej potrawie smaku i pięknego koloru. Bardzo często używam w kuchni mrożonych warzyw i owoców firmy Hortex. Można w szybki sposób przygotować z nich pyszny obiad czy deser. Są gotowe do użycia, nie wymagają obierania i krojenia. Fimra Hortex ma bardzo szeroki wybór asortymentu, każdy znajdzie coś dla siebie. Nawet zimową porą możemy poczuć smak letnich warzyw i owoców.
Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę meksykańską Hortex, która nadała mojej potrawie smaku i pięknego koloru. Bardzo często używam w kuchni mrożonych warzyw i owoców firmy Hortex. Można w szybki sposób przygotować z nich pyszny obiad czy deser. Są gotowe do użycia, nie wymagają obierania i krojenia. Fimra Hortex ma bardzo szeroki wybór asortymentu, każdy znajdzie coś dla siebie. Nawet zimową porą możemy poczuć smak letnich warzyw i owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz