SKŁADNIKI:
Sernik:
3
jajka,
3/4
szklanki cukru,
1
opakowanie cukru waniliowego,
½
opakowania budyniu waniliowego,
700 g
twarogu sernikowego z Mascarpone President,
Beza:
3
białka,
½
szklanki cukru pudru,
2
łyżeczki mąki ziemniaczanej,
50g
płatków migdałowych,
Masa
serowa:
400ml
śmietany 30%,
2
śmietan fixy,
4
łyżki cukru pudru,
5
łyżek twarogu sernikowego z Mascarpone President,
Dodatkowo:
500g
dowolnych owoców (np. borówki, truskawki. winogrona),
kolorowe
wiórki kokosowe.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Jajka ubijam razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodaję twaróg sernikowy oraz budyń. Ucieram. Masę serową wylewam
na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Sernik piekę około godziny w temperaturze 175 stopni.
2.
Baza: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i mąkę
ziemniaczaną. Razem ubijam. Pianę wykładam na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypuję płatkami migdałowymi. Bezę piekę
około godziny w temperaturze 140 stopni. Z upieczonej bezy i sernika
delikatnie zdejmuję papier.
3.
Masa: Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem
i śmietan fixem. Dodaję twaróg i wszystko razem ubijam.
4.
Połowę przygotowanej masy wykładam na upieczony sernik. Na masie
układam owoce. Przykrywam bezą. Boki obsypuję kolorowymi wiórkami
kokosowymi. Pozostałą masą dekoruję wierzch ciasta. Tort dodatkowo dekoruję ulubionymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz