wtorek, 14 marca 2017

Mini serniczki jagodowe na zimno

Każdemu od czasu do czasu należy się odrobina przyjemności. Dziś mam dla Was przepis na pyszne mini serniczki jagodowe. Deserki ucieszą niejedno podniebienie. Nikt im się nie oprze. 






















SKŁADNIKI:
250g sera białego,
200ml śmietany 30%
1,5 łyżki cukru pudru,
1 szklanka frużelady jagody w żelu 50% ZENTIS,
1 opakowanie galaretki jagodowej,
czekoladowa posypka do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:
1. Galaretkę jagodową rozpuszczam w 1 szklance wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z cukrem pudrem na sztywno. Dwie łyżki odkładam do dekoracji. Dodaję zmielony ser biały. Miksuję. Następnie dodaję ½ szklanki frużelady jagodowej i tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję. Masę przelewam do pucharków lub miseczek. Odstawiam do stężenia.
2. Na stężoną masę wykładam pozostałą frużeladę. Wierzch deseru dekoruję pozostałą śmietaną i czekoladową posypką.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz