SKŁADNIKI:
250g
sera białego,
200ml
śmietany 30%
1,5
łyżki cukru pudru,
1
szklanka frużelady jagody w żelu 50% ZENTIS,
1
opakowanie galaretki jagodowej,
czekoladowa
posypka do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Galaretkę jagodową rozpuszczam w 1 szklance wrzątku. Schłodzoną
śmietanę ubijam razem z cukrem pudrem na sztywno. Dwie łyżki
odkładam do dekoracji. Dodaję zmielony ser biały. Miksuję.
Następnie dodaję ½ szklanki frużelady jagodowej i tężejącą galaretkę.
Wszystko razem miksuję. Masę przelewam do pucharków lub miseczek.
Odstawiam do stężenia.
2.
Na stężoną masę wykładam pozostałą frużeladę. Wierzch deseru
dekoruję pozostałą śmietaną i czekoladową posypką.
Z taką frużeliną napewno wyśmienicie smakują
OdpowiedzUsuń