SKŁADNIKI:
1
podwójny filet z piersi kurczaka,
½
puszki kukurydzy konserwowej,
½
świeżego ananasa,
50g
pestek dyni,
2
łyżeczki czarnuszki MAKAR,
2
łyżki majonezu,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam około 10
minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
2.
Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na
rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy.
3.
Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przekładam
do salaterki. Dodaję majonez, czarnuszkę oraz przyprawy. Dokładnie
mieszam. Sałatkę podaję w miseczkach przygotowanych z ananasa.
Do przygotowania sałatki wykorzystałam czarnuszkę, który otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Czarnuszka to doskonały dodatek do wielu dań, sałatek i wypieków. Produkt jest wart polecenia i zakupu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz