niedziela, 9 kwietnia 2017

Sałatka z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką

W niedzielne popołudnie zapraszam na pyszną sałatkę z kurczakiem, ananasem, pestkami dyni i czarnuszką. Sałatka jest łatwa do przygotowania i doskonale smakuje. Sałatkę podałam w miseczce przygotowanej z ananasa, dzięki czemu efektywnie się prezentuje.



SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z piersi kurczaka,
½ puszki kukurydzy konserwowej,
½ świeżego ananasa,
50g pestek dyni,
2 łyżeczki czarnuszki MAKAR,
2 łyżki majonezu,
oliwa,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.
2. Ananasa obieram. Owoc kroję w małą kostkę. Pestki dyni prażę na rumiano na suchej patelni. Kukurydzę odsączam z zalewy.
3. Podsmażony filet, ananasa, kukurydzę oraz pestki dyni przekładam do salaterki. Dodaję majonez, czarnuszkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję w miseczkach przygotowanych z ananasa.

  
Do przygotowania sałatki wykorzystałam czarnuszkę, który otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Czarnuszka to doskonały dodatek do wielu dań, sałatek i wypieków. Produkt jest wart polecenia i zakupu. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz