SKŁADNIKI:
1
opakowanie ciasta francuskiego,
1
pojedynczy filet z piersi kurczaka,
1
cebula,
100g
rozdrobionego szpinaku świeżego lub mrożonego,
oliwa,
oregano,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filet z kurczaka kroję w małą kostkę. Cebulę obieram i kroję w
kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję
szpinak. Wszystko razem smażę około 10 minut. Farsz doprawiam do
smaku oregano, solą oraz pieprzem.
2.
Ciasto francuskie rozwijam. Na brzegu ciasta robię 1cm nacięcia. Na
cieście układam wzdłuż przestudzony farsz. Ciasto składam (tak
by nacięcia były na górze). Dociskam brzegi. Odcinam pozostałe
ciasto. Ciasto z farszem kroję na 4cm kawałki. Ciastka układam na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15-20 minut w
temperaturze 170 stopni.
Bardzo smacznie i ładnie się prezentuje 😊
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie i ładnie się prezentuje 😊
OdpowiedzUsuńJak jest szpinak to ja biorę wszystko w ciemno. Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń