SKŁADNIKI:
Ciasto:
1,5
szklanki mleka,
150g
mrożonego szpinaku,
1
jajko,
1,5
szklanki mąki,
szczypta
soli,
olej
do smażenia,
Farsz:
1
podwójny filet z piersi kurczaka,
1
cebula,
1
cukinia,
2
papryki żółte,
oliwa,
sól,
pieprz,
oregano.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Ciasto: Szpinak rozmrażam. Odciskam nadmiar wody. Mleko miksuję z
jajkiem, solą oraz szpinakiem. Stopniowo dodaję mąkę. Miksuję.
2.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki.
3.
Farsz: Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram. Z
papryk usuwam gniazda nasienne. Cebulę, cukinię i paprykę kroję w
kostkę.
4. Na patelnię z oliwą dodaję kurczaka oraz cebulę. Smażę
około 5 minut. Następnie dodaję cukinię oraz paprykę. Wszystko
razem smażę około 8 minut. Farsz doprawiam do smaku solą, pieprzem
oraz oregano.
5. Na usmażone naleśniki nakładam porcję farszu. Naleśniki składam
i układam na talerzu.
Fajna propozycja Kasiu :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuń