SKŁADNIKI:
1
opakowanie ciasta francuskiego,
1
filet z dorsza lub mintaja,
½
brokuła,
1
cebula,
200g
pieczarek,
80g
żółtego sera,
oliwa,
sól,
pieprz,
zioła
prowansalskie.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej
wodzie. Cebulę kroję w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmażam 5 minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze
kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony.
2.
Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku
ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz
brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek
posypuję startym żółtym serem.
3.
Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni..
łatwe, a smaczne - świetny przepis ;))
OdpowiedzUsuńlubię takie proste przekąski :) pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuń