niedziela, 29 kwietnia 2018

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami

Na jutrzejszy obiad polecam pyszne żeberka duszone w kapuście. Potrawa jest łatwa do przygotowania. Zachwyci niejedne kubki smakowe. Polecam!!!




SKŁADNIKI:
600g żeberek pasków,
½ kg kapusty kiszonej,
30g suszonych grzybów,
1 cebula,
2 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
½ pęczka koperku,
1 łyżeczka kminku,
sól,
pieprz,
oliwa.

PRZYGOTOWANIE:
1. Żeberka kroję na porcje. Mięso przekładam do garnka razem z kapustą kiszoną. Dodaję suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Całość zalewam wodą, tak by kapusta i mięso były zanurzone. Gotuję około 30 minut.
2. Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie szklę cebulę. Cebulę dodaję do kapusty razem z posiekanym koperkiem. Kapustę i żeberka duszę na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz