SKŁADNIKI:
600g
żeberek pasków,
½
kg kapusty kiszonej,
30g
suszonych grzybów,
1
cebula,
2
liście laurowe,
3
ziarna ziela angielskiego,
½
pęczka koperku,
1
łyżeczka kminku,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Żeberka kroję na porcje. Mięso przekładam do garnka razem z
kapustą kiszoną. Dodaję suszone grzyby, liście laurowe, ziele
angielskie oraz kminek. Całość zalewam wodą, tak by kapusta i
mięso były zanurzone. Gotuję około 30 minut.
2.
Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie szklę cebulę. Cebulę dodaję
do kapusty razem z posiekanym koperkiem. Kapustę i żeberka duszę
na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Potrawę
doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz