SKŁADNIKI:
1
podwójny filet z piersi kurczaka,
150g
szynki konserwowej,
4
ogórki konserwowe,
1
cebula,
1
mała papryka żółta,
3
jajka,
4
łyżki majonezu.
½
łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filet z piersi kurczaka, cebulę oraz paprykę żółtą kroję w
małą kostkę. Mięso razem z warzywami smażę około 10 minut na
oliwie. Oprószam solą, pieprzem oraz papryką mieloną. Smażę
jeszcze przez 3 minuty.
2.
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szynkę oraz
ogórki konserwowe także kroję w kostkę.
3.
Do salaterki przekładam usmażonego kurczaka z warzywami, szynkę,
ogórki i jajka. Dodaję majonez. Mieszam. Sałatkę doprawiam do
smaku solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz