SKŁADNIKI:
1
główka kapusty włoskiej,
300g filetu z karpia bez skóry,
300g filetu z karpia bez skóry,
1
saszetka kaszy owsianej,
30g
suszonych grzybów,
1
cebula,
1
jajko,
1/2
szklanki bulionu warzywnego,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Filet z karpia mielę przez maszynkę do mielenia. Kaszę owsianą
gotuję około 15 minut w osolonej wodzie. Grzyby namaczam i kroję
na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
2.
Na oliwie szklę cebulę. Dodaję grzyby oraz karpia. Wszystko razem
smażę około 10 minut. Studzę. Następnie do podsmażonych grzybów
i ryby dodaję kaszę, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie
mieszam.
3. Z
kapusty włoskiej zdejmuję liście. Liście wrzucam na ok. 2 minuty
do wrzącej wody. Na każdy z liści nakładam porcję farszu. Liście
składam w kopertę.
4. Gołąbki układam na patelni. Obsmażam po 3 minuty w każdej strony. Następnie przekładam je na blachę, zalewam bulionem i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Gołąbki układam na patelni. Obsmażam po 3 minuty w każdej strony. Następnie przekładam je na blachę, zalewam bulionem i piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Farsz oraz gołąbki były smażone ma patelni Ambition.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz