SKŁADNIKI:
1
brokuł,
1
por,
1
puszka groszku konserwowego,
250g
szynki konserwowej,
2
ogórki kiszone,
5
jajek,
5
łyżek majonezu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Brokuła dzielę na małe różyczki. Wrzucam do gotującej się
osolonej wody. Gotuję około 5 minut. Odcedzam i studzę. Pora kroję
w cienkie plasterki. Przelewam wrzącą wodą. Odstawiam do
przestudzenia. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
Szynkę oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek odsączam z
zalewy.
2.
Do miski przekładam przygotowane składniki: brokuła, pora, jajka,
szynkę, ogórki oraz groszek. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do
smaku. Dokładnie całość mieszam. Gotową sałatkę wykładam na
talerz. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz