SKŁADNIKI:
250g
sera białego,
1,5
szklanki mąki,
2
jajka,
1
opakowanie cukru waniliowego,
1,5
łyżki cukru kryształu,
1
płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
1
tabliczka mlecznej czekolady,
50g
orzechów włoskich,
olej
do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Do dużej miski przekładam zmielony ser biały, jajka, mąkę, cukry
oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Z ciasta odrywam po
kawałku i formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Pączki smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
2.
Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną.
Rozpuszczoną czekoladą smaruję usmażone pączki. Następnie posypuję je po wierzchu posiekanym orzechami włoskimi i odstawiam na godzinę w
chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz