SKŁADNIKI:
5 liści sałaty masłowej,
1 kiść ciemnych winogron,
1 kiść jasnych winogron,
1 pomidor malinowy,
1 ogórek,
1 pojedynczy filet z piersi kurczaka,
3 łyżki pestek z dyni,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka soku z cytryny,
szczypta cukru,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z kurczaka gotuję do
miękkości w osolonej wodzie. Studzę i kroję na mniejsze kawałki.
Winogrona obieram z kiści. Pomidor malinowy kroję w ósemki.
Ogórek obieram i kroję w kostkę. Pestki dyni prażę na
suchej patelni.
2. Sałaty płuczę i rozdrabniam.
Dodaję filet z kurczaka, winogrona, pomidora, ogórka oraz pestki dyni. Delikatnie mieszam.3. Oliwię z oliwek mieszam z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pierzem. Przygotowanym dresingiem polewam sałatkę.
Mniam mniam, pyszna sałatka !
OdpowiedzUsuń