SKŁADNIKI:
1/2 kg schabu bez kości,
1/2 brokuła,
2 jajka,
2 szklanki bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Brokuła gotuję na półtwardo w
osolonej wodzie. Wyjmuję, studzę i dzielę na różyczki.
2. Schab kroję na porcje i cienko
rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Na każdy płat
mięsa kładę po kilka różyczek brokuła. Mięso składam na pół.
Brzegi dociskam tłuczkiem.
3. Schabowe poduszeczki maczam w
rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Mięso układam na
patelni z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony.
Podaję z ziemniakami i surówką.
Robię coś podobnego ale rozdrabniam brokuły i mieszam z serkiem albo serem pleśniowym. pycha !
OdpowiedzUsuń