SKŁADNIKI:
Ciasto:
1,5
szklanki mleka,
1
jajko,
2
żółtka,
40g
świeżych drożdży,
½
łyżeczki soli,
1
łyżka cukru waniliowego,
1,5
łyżki cukru kryształu,
50g
margaryny,
60
dag mąki,
Dodatkowo:
cukier
puder do posypania,
olej
do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1
Mleko podgrzewam. Dodaję jajko, żółtka, pokruszone drożdże, sól
i cukry. Mieszam. Stopniowo przesiewam mąkę. Margarynę rozpuszczam
i studzę. Dodaję do ciasta. Wyrabiam ciasto około 10 minut.
Oprószam mąką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
2.
Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę. Lekko rozwałkowuję.
Szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta wrzucam na
rozgrzany olej. Smażę na rumiano z dwóch stron.
3.
Usmażone pączki przekrawam na pół. Za pomocą rękawa cukierniczego nadzieniem kremowym przekładam usmażone pączki. Wierzch
pączków oprószam cukrem pudrem.
Do przygotowania pączków użyłam nadzienia waniliowego w gotowym do użycia rękawie cukierniczym z wymiennymi tylkami pod nazwą Rengo. Nadzienie jest bardzo wygodne do użycia. Dzięki temu, że jest dostępne w gotowym do użycia rękawie cukierniczym możemy bardzo wygodnie z niego korzystać. Pozwala nam to zaoszczędzić swój czas i pieniądze. Nadzienia możemy używać kilkakrotnie. Po użyciu wystarczy go zakręcić i wstawić do lodówki.
Po raz pierwszy miałam okazję korzystać z takiego rodzaju nadzienia. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nadzienie wspaniale i wygodnie się dozuje. Dzięki różnym tylkom możemy w dowolny sposób udekorować swój deser. Nadzienie doskonale nadaje się do różnego rodzaju wypieków i deserów. Jest wykonane z wysokiej jakości produktów, dlatego też zachwyca smakiem i konsystencją.
Laurtta ma w swojej ofercie nadzienia owocowe i kremowe w różnych wariantach smakowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Z czystym sercem mogę polecić te produkty i zachęcić do ich zakupu.
Kusisz tymi pączkami porywam do kawy pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają <3
OdpowiedzUsuń