SKŁADNIKI:
1,5
kg schabu bez kości,
2
ząbki czosnku,
1
łyżeczka papryki słodkiej mielonej,
1
łyżeczka majeranku,
1
łyżeczka pieprzu,
½
łyżeczki soli,
6
łyżek oleju,
PRZYGOTOWANIE:
1.
Czosnek przeciskam przez praskę. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do
marynaty wkładam schab. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2
godziny w chłodne miejsce.
2.
Schab razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw
związuje i układam na blaszce. Schab piekę około 2 godzin w
temperaturze 190 stopni.
Bardzo lubię takie domowe wędliny i sama też piekę, chociaż mi nigdy nie wychodzi taki ładny róż w środku :( Ja dodatkowo obsmażam mięso przed pieczeniem i nie jest takie suche.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
http://domanetacie.blogspot.com