piątek, 1 czerwca 2018

Szaszłyki z kiełbaskami, warzywami i gruszką

Długi, słoneczny weekend sprzyja imprezom pod chmurką. Warto więc odpalić grilla i przygotować pyszne przekąski. Dzisiaj polecam przepis na szaszłyki warzywne z kiełbaskami i gruszką. Ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a efekt końcowy jest zachwycający. Szaszłyki doskonale smakują polane ketchupem.



SKŁADNIKI:
4 kiełbaski grillowe Hańderek,
1 papryka czerwona,
4 małe cebule,
1 cukinia,
1 gruszka,
8 sztuk pomidorków cherry,
1 łyżka oleju,
sól,
pieprz,
przyprawa do grilla.

PRZYGOTOWANIE:
1. Kiełbaski kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kiełbaski, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.
3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.


Grillowanie tylko z wędlinami Hańderek !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz