SKŁADNIKI:
3
jajka,
2/3
szklanki cukru kryształu,
2/3
szklanki mąki pszennej,
2
łyżki mąki ziemniaczanej,
1
płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
100g
margaryny,
1
mała cytryna,
½
szklanki cukru pudru,
3
łyżki Nata de Coco z cytryną w żelu ZENTIS.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Jajka ubijam razem z cukrem kryształem na puszystą masę. Stopniowo
wsypuję wymieszane razem mąki oraz proszek do pieczenia. Margarynę
rozpuszczam. Cienkim strumykiem wlewam margarynę do ciasta. Z
cytryny ścieram wierzchnią warstwę skórki oraz wyciskam sok. Sok
i skórkę dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam.
2.
Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki
(do ¾ wysokości). Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3.
Cukier puder dokładnie mieszam z Nata de Coco z cytryną w żelu. Masę wykładam
na wierzch przestudzonych muffinek.
Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS. W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów.
Mniam mniam, proste a jakie smaczne :)
OdpowiedzUsuń