środa, 4 października 2017

Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką

W środowy wieczór polecam przepis na pyszne ciasteczka ze śliwkami. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!!




SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
200g śliwek węgierek,
1 łyżka cukru waniliowego,
1 łyżeczka cynamonu.

PRZYGOTOWANIE:
1. Ciasto francuskie rozwijam. Z ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia.
2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam na kawałkach ciasta na blaszce. Owoce posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem.
3. Ciastka piekę 10 minut bez termoobiegu i około 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz